, , , , ,

LUNEX CLAY POWDER – DEKLOR (BLANŠ) U PRAHU

Dvije vrećice od 400g

*Cijena na upit | Samo za salonsku upotrebu

ŠTA JE

Dekolor u prahu na bazi gline idealan za tehnike rada slobodnom rukom, bez upotrebe folija ili drugih alata. Garantuje posvjetljivanje do 6 tonova. Njegova glinena baza omogućuje izvrsno prijanjanje uz kosu, veoma precizno nanošenje i potpunu kontrolu koja rezultira potpuno prirodnim izgledom.

Formula je obogaćena Bond Creator Complex-om (BCC), koji čini kosu jačom, otpornijom na lomljenje i kozmetički je sjajnija i hidriranija.

Pakovanje: jedno pakovanje sadrži dvije vrećice od 400 g i mjericu.

PERFORMANSE:

POTPUNA PRECIZNOST I KONTROLA

IDEALAN  ZA TEHNIKE SLOBODOM RUKOM (eng.freehand techniques)

REZULATIRA  PRIRODANIM  SUTILNIM IZGLEDOM

MAKSIMALNA ZAŠTITA KOSE TOKOM POSVJETLJIVANJE

BLISTAVI I UJEDNAČENI PRAMENOVI

KLJUČNI SASTOJCI:

Bijela glina

Svojstvo absorpcije  koje ima bijela glina uklanja nečistoće sa kose i na taj način bolje priprema kosu  za tretman dekolorisanja.

Bond Creator Complex (BCC)

Ekskluzivni Bond Creator Complex (BCC) je kompleks molekula prisutnih u prirodi koji obnavljaju disulfidne veze unutar kose. Njegova funkcija obnavljanja i zaštite kose tokom procesa posvjetljavanja kose smanjuje nuspojave dekolorisanja.

UPOTEBA I USLUGE:

Miješanje:

Lunex Clay se priprema miješanjem:

Jedne mjerice Lunex Clay pudera (jednaka 15 g) sa 15-30 ml 10-, 20-, 30-ili 40-vol. Uni.Color Oxi. Količina Uni.Color Oxi zavisi o željenoj teksturi smjese.

Napomena:  Formula je već obogaćena Bond Creator Complex-om tako da nije potrebno dodavati Lunex Restore u smjesu. Štaviše, Lunex Restore može izmijeniti teksturu smjese i promijeniti njeno odlično

prijanjanje uz kosu, što je veoma bitno u tehnikama posvjetljavanja slobodnom rukom

Posvjetljivanje i vrijeme držanja:

Rezultat posvjetljenja zavisiće od količine proizvoda nanentog na sekcije i od jačine  upotrijebljenog Uni.Color Oxi razvijača:  veće količine proizvoda i viši vol. Uni.Color Oxi-a, rezultat je svjetliji. Tekstura na bazi gline brzo se suši spolja, a istovremeno omogućava djelovanje posvjetljivanja  koje se nastavlja iznutra, štiteći  kosu na koju proizvod nije nanijet od prijenosa  proizvoda. Samim tim je  osiguran urednan,  precizan rezultat sa maksimalnom udobnošću.

Akcija posvjetljivanja  zaustavlja se kada proizvod očvrsne na kosi, te je važno dostići željeni stepen posvjetljavanja pre nego što se to dogodi, zato što u tehnikama  slobodnom rukom nije dopuštena ponovna primjena proizvoda na prethodno posvijetljena područjima.

Akcija posvjetljenja je progresivna i treba je vizuelno provjeriti: kada se postigne željeni stepen posvjetljenja, nastavite sa ispiranjem proizvoda.

Ukoliko je potrebno posvjetliti kosu više od 2 nivoa, preporučuje se upotreba Lunex Clay pudera  sa 30 i 40 vol. Uni.Color Oxi-a za postizanje željenog stepena posvjetljavanja.

Lunex Clay puder se koristi sa 10 i 20 vol. Uni.Color Oxi samo za efekte nježnog prirodnog izgleda.

Uvijek se mora voditi računa o stanju kose jer brzina i rezultat procesa posvjetljivanja može varirati – kao što se događa sa svim proizvodima za izbjeljivanje – u zavisnosti  od poroznosti dlake, nivou  osjetljivosti i tipu kose (prirodna, farbana, minival ili ispravljena keratinskim tretmanom).

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “LUNEX CLAY POWDER – DEKLOR (BLANŠ) U PRAHU”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Shopping Cart
Scroll to Top